Zoek je een tuinhuis met badkamer?

Geschreven door:

Gepubliceerd:

Laatst bijgewerkt:

pexels castorly stock 3872899 scaled Tiny House Kopen

Een tuinhuis is niet langer alleen een opslagruimte voor tuingereedschap of een plek om te klussen. Steeds meer mensen ontdekken de veelzijdigheid van een tuinhuis, vooral wanneer het is uitgerust met een badkamer. Of het nu gaat om een extra gastenverblijf, een thuiskantoor of gewoon een privéruimte om te ontspannen, een tuinhuis met badkamer biedt ultiem comfort en gemak, en dit alles zonder de noodzaak van ingrijpende verbouwingen aan je woning.

Waarom een tuinhuis met badkamer?

 • Gastenverblijf: Een tuinhuis met badkamer kan dienen als een comfortabel gastenverblijf voor familie en vrienden. Het biedt privacy en alle voorzieningen die gasten nodig hebben voor een prettig verblijf.
 • Thuiskantoor: Steeds meer mensen werken vanuit huis, en een tuinhuis kan je dan een rustige, afgezonderde werkruimte bieden.
 • Ontspanningsruimte: Soms heb je gewoon behoefte aan wat tijd voor jezelf. Een tuinhuis met badkamer biedt een ideale ruimte om te ontspannen, te lezen, te mediteren of gewoon even weg te zijn van de drukte van het dagelijks leven.
 • Waardevermeerdering: Een goed gebouwd en mooi ontworpen tuinhuis met badkamer kan de waarde van je eigendom verhogen. Het voegt extra functionaliteit toe en vergroot de aantrekkingskracht voor potentiële kopers, mocht je ooit besluiten te verkopen.

Mobiele badkamers: flexibiliteit en gemak

Een van de grootste voordelen van het toevoegen van een badkamer aan een tuinhuis is de flexibiliteit die het biedt. In plaats van een vaste badkamer te moeten bouwen, kun je kiezen voor een mobiele badkamer. Dit biedt verschillende voordelen:

 • Geen bouwvergunning nodig: Omdat mobiele badkamers niet permanent aan het tuinhuis zijn bevestigd, heb je vaak geen bouwvergunning nodig. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld en gedoe met de lokale autoriteiten.
 • Makkelijk te installeren: Mobiele badkamers kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd, zonder dat er ingrijpende bouwwerkzaamheden nodig zijn. Dit betekent minder overlast en snellere beschikbaarheid van je nieuwe badkamer.
 • Verplaatsbaarheid: Als je ooit besluit je tuinhuis te verplaatsen of te upgraden, kun je de mobiele badkamer eenvoudig meenemen. Dit geeft je de vrijheid om je ruimte aan te passen aan veranderende behoeften en omstandigheden.

Voorbeeld badkamers:

 • Grand Move van de Broyeurfabriek: Al vanaf €2210, volledig compleet en een betrouwbaar merk. Geschikt om binnenin je blokhut te plaatsen. Link
 • Sanitair unit: Vanaf €5500 en met de mogelijkheid voor upgrades. Esthetisch misschien niet de mooiste maar alle opties zitten erin. Dit model kan buiten je blokhut geplaatst worden. Link

Foto door Castorly Stock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goed om te weten:

 • De informatie op deze website is met zorg samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 • Heb je tips, suggesties of wil je iets laten aanpassen? Neem dan contact op!
 • Lees onze privacy policy om te weten hoe we met jouw gegevens omgaan.